Interim manager voor installatiebedrijven

De arbeidsmarkt voor installatiebedrijven is uitdagend, dat is niets nieuws. Een flexibele schil helpt om de projecten toch uitgevoerd te krijgen en gemaakte afspraken na te komen. Maar wat als er onverhoopt een vacature ontstaat op management niveau? Dan is het vinden van interim manager voor installatiebedrijven een volgende uitdaging. Ik ben de tijdelijk inzetbare vestigingsdirecteur, vestigingsmanager of tendermanager met 30 jaar kennis en ervaring van de installatiemarkt.
Ik zoek direct de verbinding, met collega’s en opdrachtgevers. Interim of in loondienst doet zeker iets met de verwachtingen bij opdrachtgevers. Daarom ben ik vanaf het eerste moment helder over de route en hoe ik de afspraken borg.

Interim vestigingsdirecteur

Een vestiging van een installatiebedrijf of groothandel heeft zijn eigen klanten, netwerk en partners waar klussen of projecten mee gerealiseerd worden. Als er tijdelijk geen directie of management aanwezig is op de vestiging is de kans op onrust intern en extern aanwezig. Ik heb een ruime ervaring in het tijdelijk invullen van management functies bij installatie bedrijven . Een heldere opdracht en instructie is noodzakelijk. Gaat het om het in kaart brengen van de processen, lopende werken, financiën en de pijplijn? Of is het enkel brengen van duidelijkheid en rust in de organisatie het doel? Eerder waren opdrachten voor het vullen van de pijplijn, oplossen van discussies met klanten en het herstellen van de verbinding met de werkvloer succesvol. Met mijn hands-on mentaliteit, ondernemende en verbindende energie voer ik graag de opdracht uit en ondersteun bij het wervingsproces.

Interim management voor totaalinstallateur

Ondanks mijn van huis uit “E” achtergrond heb ik mij in de loop der jaren de “W” ook deels eigen gemaakt. Zeker niet tot in detail daar zijn specialisten voor. De dynamiek van E en W binnen een totaalinstallateur ken ik als geen ander. De samenwerking tussen de twee afdelingen E en W is en blijft lastig. Het zijn andere mensen maar wel met hetzelfde doel: Mooie installaties maken en opleveren. De uitdaging om deze teams optimaal te laten samenwerken ga ik graag aan. Integraal opdrachtgevers ontzorgen en uitdagende projecten opleveren. Dat kan in een tijdelijke opdracht of in een verbetertraject om deze samenwerking blijvend te verbeteren.

De achterdeur moet dicht, bij collega’s maar ook bij klanten

Bij het langdurig ontbreken van management op de operationele of commerciële posities ontstaat er onrust. Zeker als er al wat langer iets broeit binnen de vestiging. Een ding is helder, “De achterdeur moet dicht” en het vertrouwen moet zo spoedig mogelijk hersteld worden. Ik ga in gesprek met de monteurs, binnendienst en klanten. Wat speelt er? Wat moet er veranderen en waarom? Vraag om hun commitment om samen aan de slag te gaan, want als er verandering nodig is blijft de verbinding essentieel. Stap voor stap pakken we samen de uitdagingen aan, verantwoordelijkheid leg ik bewust weg bij de betrokkenen. Je hebt de kans om er iets aan te doen, pak die dan ook. “Zeur er niet over maar doe er iets aan”

Contractmanagement op interim basis

Bij een interim manager voor installatiebedrijven denken we vaak niet aan contractmanagement. Juist bij de implementatie van nieuwe onderhoudscontracten is het van belang dat de samenwerking vanaf de start in de goede banen wordt geleid. De belangen van opdrachtgever en opdrachtnemer juist worden herkend en de mensen de kans krijgen aan elkaar te wennen en echt te leren kennen. Mijn ervaring leert dat er jonge HBO’ ers op de contracten worden gezet om de systemen in te richten en de afgesproken KPI’s in te regelen en we gaan van start. Zeker in het huidige digitale tijdperk vergeten we te praten met elkaar. Een BOT (Benen op Tafel) sessie plannen, elkaar leren kennen en begrijpen hoort daarbij. “We hebben daar geen budget voor” is een veel gehoorde kreet. Met mijn jarenlange ervaring met (prestatie) contracten weet ik als geen ander hoe belangrijk deze startperiode is en dat ook opdrachtgevers dit belang herkennen. Is de samenwerking na een slechte start toch tot stilstand gekomen? Laat mij dan de intermediair zijn om opdrachtgever en opdrachtnemer weer tot elkaar te brengen.

Installatiebedrijven werken steeds meer met interim collega’s

Wie heeft er niet een interim collega? Ook in de installatiebranche zijn de interimmers al helemaal ingeburgerd. Waar ze vroeger veel meer met de rug aan gekeken werden zijn ze nu welkom om tijdelijke functies of rollen in te vullen. Ook ik ben op interim basis inzetbaar voor management functies binnen de installatiebranche. Mijn netwerk voor Interim manager voor installatiebedrijven in groeit elke dag, wellicht kan ik je koppelen aan iemand in mijn netwerk die perfect past bij de uitdaging op dat moment.

Benieuwd naar mijn ervaring en beschikbaarheid? Neem contact op voor meer informatie of een telefonische kennismaking.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?